20 augusti 2016
15:00

Hägersten SK

Referat: Västerhaninge IF - Hägersten SK

Tung, tung förlust. Det här var en match där vi minst skulle haft med oss en poäng. Å andra sidan mot Mälarhöjden hade vi flyt och vann inte helt rättvist idag var det oflyt med en förlust som inte kändes helt rättvis.

Första halvlek var Västerhaniges med fart och aggressivitet så fick Västerhaninge god kontroll på matchen. 1-0 kom efter att Anthony rundat högerbacken, stenhård boll in i mitten där Vedran drar in den på ett. Västerhaninge hade bud på flera mål men det skulle dröja till den 40:e minuten. Ett mönsteranfall där Vedran lyfter fram bollen till Ibbe som smashar in den och en rättvis 2-0 ledning i paus, kanske något i underkant.

Andra halvlek första tio hur lugnt som helst Västerhaninge skapar två jättelägen att punktera tillställningen. Istället börjar laget spela fast sig själva och Hägersten kliver högre och högre upp. 70:e minuten reducering 2-1 och fyra minuter senare är kvitteringen ett faktum. Fotboll är som sagt både ett mentalt och fysiskt spel. Nu var Hägersten bättre på båda dessa egenskaper. 2-3 kommer som ett brev på posten. En för övrigt mycket bra Thomas gör ett mindre lyckat ingripande på en boll som hade gått en bra bit utanför. Retur och 2-3, ridå.

Vi får ta med oss första halvleken. Se till att träna ordentligt i veckan som kommer. Hägersten skall ha en eloge för att dom kämpade ända in i kaklet, vilket belönade sig denna dag.